fbpx
Barendrecht met karakterMotiesVoor een sterke lokale economie

Wijzigingen Raadsvoorstel de Stationstuinen

Dinsdag 25 januari jl. is het voorstel van de Stationstuinen behandeld in de gemeenteraad. Op initiatief van de SGP-CU fractie is het voorstel van het college op enkele belangrijke punten gewijzigd;

  • Betaald parkeren; Nergens in Barendrecht is er sprake van betaald parkeren. Onze fractie is van mening dat het onwenselijk is dit wel in de Stationstuinen in te voeren. Dit geldt voor zowel parkeermeters als abonnementen.
  • In het aantal geplande woningen verdeeld in de verschillende segmenten de volgende wijzigingen door te voeren; Het aandeel middel dure koopwoningen te verhogen tot 20%.

Het aandeel Woningen in de categorie Hoger segment te verlagen van 50% naar 40%.

Het aandeel sociale en middel dure huur ongewijzigd te laten.

  • In het huidige voorstel zijn de kosten voor een middel dure koopwoning, met in achtneming van de parkeerkosten en de verplichting om deel te nemen aan een VVE te hoog. Daarom dient minimaal de helft van het aantal middel dure koopwoningen te worden gerealiseerd voor een bedrag tussen de €200.000 en de 250.000.
  • De parkeerplaatsen voor mindervaliden zijn op te grote afstand van wooncomplexen ingetekend. Deze parkeerplekken dienen op korte loopafstand van de complexingangen te worden gerealiseerd.
  • Een goede ontsluiting van de wijk te voet, per fiets en met de auto. Waarbij rekening wordt gehouden met de gevestigde ondernemers.

Bovenstaande voorstellen zijn door een meerderheid van de gemeenteraad aangenomen. Dit betekent dat deze in de verdere uitwerking van de plannen zullen worden meegenomen.

De SGP-CU fractie zal dit dossier kritisch blijven volgen en waar nodig met nieuwe verbetervoorstellen komen.

Deel dit bericht