fbpx

Behoud Cultuurhistorisch Centrum

Barendrecht heeft een kostbaar erfgoed, een prachtige oude dorpskern om trots op te zijn.  

De fractie van SGP-ChristenUnie vond het dan ook schokkend om in september jl. in een open brief van 2 bewonersverengingen te lezen dat dit gebied steeds meer een ‘urinoir en racebaan’ is geworden.   

Hierop heeft SGP-ChristenUnie schriftelijk vragen gesteld aan het college

Naar aanleiding van de open brief en de antwoorden op de vragen zijn fractieleden in gesprek gegaan met bewoners, en hoorden ze verbijsterende verhalen over onveilige situaties en extreme overlast.  Tegelijk hoorden ze goede suggesties over mogelijke oplossingen. Ze hoorden dat er al vaak overleg geweest is met de gemeente. Helaas bestaat er bij de bewoners het gevoel dat er niet voldoende gedaan wordt.     

SGP-ChristenUnie vindt het hoog tijd om knopen door te hakken over passende en effectieve maatregelen m.b.t.  verkeersonveiligheid, goede ontsluiting, wildplassen, zichtbare politieaanwezigheid en handhaving rondom sluitingstijd van de horeca, etc. Onze oproep aan de werkgroep is: maak een integrale afweging van alle mogelijke oplossingen die kunnen rekenen op steun van betrokkenen. Zorg dat dit voor het komende horecaseizoen geregeld is!

Wat de SGP-ChristenUnie betreft moet Barendrecht weer een Oude Dorpskern krijgen waar we dag én  nacht trots op kunnen zijn.   

Deel dit bericht