fbpx

Wie is Lydia?

Ik ben Lydia Verkade, 53 jaar. Ik ben werkzaam in het voortgezet onderwijs, waar ik docent Nederlands, teamcoördinator en zorgcoördinator ben. Mijn man en ik hebben samen vier kinderen die inmiddels allemaal op eigen benen staan. Ik vind het heerlijk om met jongen mensen om te gaan, hen te helpen in de weg naar volwassenheid door met hen mee te denken, hen te helpen en gezellig met hen te kletsen. Ik ontmoet in mijn werk veel jongeren met grote problemen en zorgen. Het is elke dag een uitdaging om hierin wat te kunnen bijdragen.

Waarom sta je op de lijst bij de SGP-ChristenUnie?

Graag zet ik mij in voor een christelijke partij; het geloof is belangrijk voor mij. Ik wil mijn leven leiden aan Zijn hand en in Zijn dienst.

Waar klopt je hart voor in de politiek?

Jongeren hebben de toekomst; voor hen zou ik mij sterk willen maken. Toch maar een cliché; de jeugd heeft de toekomst!

Er is nog veel te verbeteren aan goede ggz-zorg die ook tijdig geboden kan worden. Duurzaamheid vind ik erg belangrijk, omdat ik het onze verantwoordelijkheid vind, verantwoord om te gaan met Gods schepping; ook met oog op de toekomst voor onze jeugd!

Wat is jouw wens voor Barendrecht?

Al onze inwoners van Barendrecht zou ik toewensen iemand te hebben die naar hem of haar omkijkt en zorg draagt als dat nodig is. Als elke inwoner voor één andere inwoner zorgt, wordt Barendrecht voor iedereen een nog betere plek! Iedereen verdient het om echt gezien te worden!

Lydia Verkade-Boerema
Deel dit bericht